Båtførerprøven

Båtførerprøven er en obligatorisk prøve for alle som ønsker å føre vannscootere og fritidsbåter over 8m/25hk i Norge. I denne prøven vil du gå gjennom grunnleggende lover, regler, navigasjon m.m., og hele kurset ledes av erfarne og profesjonelle fagfolk.

Våre instruktører har omfattende erfaring og kompetanse fra maritime virksomheter. Dette gir våre kursdeltakere en fordel i at det vil være enklere å forstå pensum til den avsluttende eksamen, som holdes i våre lokaler like etter kurset.

Vårt intensivkurs går over 8 sammenhengende timer, og avholdes lørdager og søndager.

Pris 1.490,- for dagskurs

Dette får du

  • Ledet av profesjonelle båtfolk
  • Enkel parkering og ankomst på Kokstad
  • Dagskurs lørdag/søndag fra kl. 10-18
  • Avsluttende eksamen like etter kurset

Obligatorisk eksamensavgift på 768,- til Båtførerregisteret tilkommer.

Bindende påmelding. Kursavgift betales via iZettle

Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinformasjon, når innbetaling er registrert får du en epost med bekreftelse på plass, og informasjon om oppmøte. Kurset er et intensivkurs over 6 timer (pluss pause), så ta med egen mat og drikke for dagen. Vi er tilpasningsdyktige, og kan også holde kurs for små og store grupper når det passer dere.

Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon eller epost!

Påmelding

Ta Båtførerprøven! Meld deg på her, eller ta kontakt med oss på e-post eller telefon. Du vil motta en e-post med informasjon om betalingsmåter, og så snart kursavgiften er betalt er du klar for kurs.Vanlige spørsmål

Hvem trenger båtførerprøven?

Dersom du er født 1. januar 1980 eller senere, og skal føre vannscooter eller fritidsbåt på over 8 meter i lengde eller med mer enn 25 hk, må du ha bestått båtførerprøven.

Når og hvor tar man eksamen?

Vi avslutter kurset ved å avholde eksamen, slik at du får tatt både kurs og eksamen på samme dag. På denne måten får du gjennomført hele den obligatoriske opplæringen på kort tid.

Hvor stor båt kan jeg kjøre når jeg har bestått?

Etter du har bestått båtførerprøven kan du føre en båt opptil 50 fot med ubegrenset hestekrefter, så lenge du er over 16 år.

Hvor lang tid tar kursene deres?

Vi avholder kurs som strekker seg over en dag, eller seks timer. I tillegg kommer tiden man bruker på å gjennomføre eksamen. Vi har valgt denne lengden på kursene våre for at du skal ha best sjanse til å bestå eksamen.

Hvor lang tid tar det å få kursbevis?

Det tar cirka 2-4 uker å få båtførerbevis i posten etter du har avlagt og fått godkjent eksamen.

Må jeg ta med noe til kurset?

Du må ta med gyldig legitimasjon for å kunne ta eksamen på slutten av kurset. Vi anbefaler også alle å ta med egen mat og drikke, da vi setter av tid til en kort lunsj i løpet av kurset.